Кошик покупок
  • Ваш кошик порожній :(

Головна японська страва – суші: звідки вони з'явилися?

Головна японська страва – суші: звідки вони з'явилися?

0 40

У наш час роли стали буденністю: їх замовляють на день народження, на корпоратив, на побачення, й просто щоб поласувати у звичайний день.

Всі ми знаємо, що це японське блюдо, а ось як саме воно з'явилося, сьогодні ми дізнаємось та розповімо тобі.

Історія походження


До 7 століття в Південно-Східній Азії було прийнято консервувати рибу шляхом пересипання її рисовими зернами. Далі вони укладали її під прес у бочки. Такий рис, що ферментувався в слизу, викидали, а рибу продовжували вживати в страви.

Вже після 7 століття японці вирішили, що ці два продукти відмінно поєднуються один з одним. Через десять століть відварений рис стали маринувати в рисовому оцті та подавати його зі свіжою рибою. 

Перший близький до сучасного варіант приготування суші був винайдений у 19 столітті, Токіо. Тоді на склеєні грудочки рису клали невеликі скибочки свіжої риби. Це було не лише смачно, а й зручно щодо вживання. Такі «шматочки» подавали у різних закладах (у тому числі – у театрі кабуки) як закуску.

У 1923 році в Токіо стався сильний землетрус. Чимало людей тоді вважали за потрібне поїхати подалі – вони розселилися по всьому світу, і дуже скоро переселенцям вдалося скрізь поширити традиції приготування суші. Страва стала дуже популярною не тільки в Японії – весь світ дізнався про неї.

Роли є підвидом суші, і їх виникнення є окрема історія. Вважають, першим, хто зміг їх приготувати, був японець Ічиро Машита. 1973 року він працював кухарем в одному з ресторанів Лос-Анжелеса. Якось, роздумуючи, якою стравою вкотре здивувати гостей закладу, він трохи змінив суші на американський лад. Текстури тунця та авокадо видалися йому вдалим поєднанням. Японець спорудив щось на кшталт ролі навиворіт (урамакі рол), названий з часом «Каліфорнією».

Головні відмінності


Роли відрізняються від суші насамперед технологією, за якою їх готують. Роли є рисовими рулетиками з начинкою з риби, морепродуктів, овочів. Водорості норі у вигляді спресованого листа можуть бути як у внутрішній, так і із зовнішньої частини рулету. А суші виглядають як маленька спресована грудочка рису, на яку покладено тонкі пелюстки сирої риби. В ідеалі вся конструкція потім перев'язується стрічкою норі.

Страва з незвичайним смаком дуже сподобалася американцям. Про рулетики з риби з оригінальним смаком незабаром дізналися повсюдно - навіть за океаном вони стали досить популярними. Багато шанувальників суші вважають найбільш вдалим варіантом ролі той, що був придуманий першим незважаючи на те, що згодом з'явилося чимало різноманітних начинок. Класичні роли готують з рису та крабового м'яса з додаванням авокадо та огірка, для оформлення використовують ікру або кунжутні насіння.


А у нашій добірці «Все для суші» ти зможеш купити найякісніші продукти та приготувати їх удома. Не сумніваємось, у тебе вийде навіть краще, ніж у доставці.


24 Листопада, 2021
Коментарів (0)
Ваш коментар буде першим